Voortaan zelf bedrijven aanmaken!

Chainels-team | 2 years ago

Een nieuw bedrijf uitnodigen op Chainels kon weleens voor frustratie zorgen. Na het versturen van een uitnodiging was het maar wachten of deze door de nieuwe gebruiker werd geaccepteerd. Dit terwijl het voor een community beheerder juist zo belangrijk is dat een nieuw bedrijf direct wordt toegevoegd aan de ledenlijst, wordt meegenomen in de communicatie en in veel gevallen zichtbaar is op de website.

Met deze gedachte hebben we de laatste tijd hard gewerkt aan het verbeteren van deze ‘invite flow’. De “Nieuw bedrijf toevoegen” knop kan je efficiënt nieuwe bedrijven aanmaken.

Hoe gaat dit in zijn werk?
Zoals je gewend bent, zit de knop om nieuwe bedrijven uit te nodigen onder de managementlijst. Vul eerst de naam van de gebruiker en het e-mailadres in, of kies voor “Doorgaan zonder e-mail” als je geen gebruiker aan het profiel wil toevoegen. Wanneer je de bedrijfsnaam invult, controleert Chainels of dit bedrijf al onderdeel uitmaakt van de community. Zo ja, dan kan je kiezen of je de gebruiker wilt toevoegen aan een bestaand bedrijf, of dat je een nieuw bedrijf wil maken. Vervolgens kun je aangeven aan welke groepen en verzendlijsten je het nieuwe bedrijf wil toevoegen.

De uitnodiging
Nadat de bedrijfsgegevens zijn ingevoerd, kan de uitnodiging worden verstuurd. Ook hier is het nodige veranderd. Het is mogelijk om wijzigingen in de tekst op te slaan voor de volgende keer. Ook kun je de uitnodiging persoonlijker maken, door bijvoorbeeld personen bij naam aan te spreken. Onder de uitnodigingstekst staan de variabelen waarmee je dit kunt doen kort uitgelegd.

Vanaf het moment dat de uitnodiging is verstuurd, wordt het bedrijf direct toegevoegd aan de managementlijst en kun je zelf (of de ondernemer) het bedrijfsprofiel verder compleet maken. De nieuwe gebruiker ontvangt direct alle belangrijke berichten al per e-mail.

Meer weten over de nieuwe manier van bedrijven uitnodigen? Kijk dan in de FAQ bij “Hoe voeg ik een nieuw bedrijf toe aan de community?”

Klik hier om direct naar de FAQ te gaan: https://www.chainels.com/help/faq/management