branden-harvey-362109.jpg

Nieuwe Nieuwsbrief

Chainels-team | 1 year ago

Iedere Chainels community is een afgeschermde omgeving, waarbinnen alle deelnemers veilig informatie met elkaar kunnen delen. Sommige informatie is echter ook relevant voor de zogenoemde 'Relaties': mensen die niet aan de community deelnemen, maar wel interesse hebben in wat daar allemaal gebeurt. Community beheerders kunnen in een paar minuten de relaties op de hoogte stellen van nieuws dat in de community is gedeeld – en wel via de Chainels Nieuwsbrief. Deze was wat verouderd en vanuit 'Het Veld' hoorden we ook dat een opfrisbeurt wel gewenst was.

Maak er wat moois van!
Kies een mooie coverfoto (tip: wij zijn helemaal fan van de gratis, high quality foto’s vanUnsplash), kies bijpassende kleuren en schrijf een spannende intro. Zoals gewend, selecteer je vervolgens welke berichten - die al in Chainels staan - je in de nieuwsbrief wilt plaatsen. Selecteer je een bericht waaraan een of meerdere foto’s of video-links waren toegevoegd? Dan kan je vanaf nu kiezen of je deze ‘media’ in de nieuwsbrief wilt weergeven en zo ja, welke. Andere type bestanden worden automatisch toegevoegd.

Geef labels aan je relaties
En daarmee bedoelen we niet ‘vrijgezel’, ‘in een relatie’ of ‘het is gecompliceerd’. Je kunt aan een relatie een of meerdere labels toekennen, bijvoorbeeld Vastgoedeigenaren of Bewoners. Want de ene groep wil je over andere dingen informeren dan de andere. Daarom kan je nu eenvoudig selecteren of je de nieuwsbrief naar alle relaties wil sturen, of alleen naar relaties met bepaalde labels.

Wil je deelnemers van de community een overzicht van het meest belangrijke nieuws sturen, of helpen herinneren dat ze zich nog moeten aanmelden voor een aankomend evenement? Ook dan kun je ervoor kiezen of je de nieuwsbrief wil richten aan de hele community, of juist aan een specifieke werkgroep.

En verder...
Kan je nu zien naar hoeveel mensen je nieuwsbrief is verstuurd en hoeveel hem hebben gelezen. Kunnen de lezers direct stemmen of zich aanmelden voor evenementen (als ze hier de rechten voor hebben). Wordt de nieuwsbrief goed weergegeven in PDF. En nog wat mooie dingen, die je vanzelf ontdekt als je ermee aan de slag gaat. We hopen dat dit resulteert in mooie nieuwsbrieven, die de betrokkenheid van mensen binnen en buiten de community verder vergroot!