6adbef8d-27be-4090-93f3-d2c66b9cae3d.png

Nieuw logo!

Chainels-team | 1 year ago

Met veel plezier kondigen we ons nieuwe logo aan. Nou ja logo, vooral eigenlijk icoon, aangezien de letters van Chainels hetzelfde blijven. We vonden het na een aantal jaren het grijze koffertje te hebben gebruikt, tijd voor een nieuwer, frisser icoon.

De gedachte erachter
Geen logo zonder mooi verhaal. Op het eerste gezicht is het een vrolijk gekleurd icoontje, dat de creatieve zielen wellicht doet denken aan een edelsteen, pauw of leeuwenkoning. Maar als je beter kijkt, zie je dat het is opgebouwd uit meerdere vlakken. Deze representeren hetgeen Chainels uniek maakt, namelijk de verschillende stakeholders die met elkaar samenwerken. Ieder vlak is uniek in zijn kleur en vorm. Iedere stakeholder heeft zijn eigen kenmerken en toegangsrechten. En samen vormen ze één community.

De kleuren erin
Voor degenen die bij ons op kantoor zijn geweest, is duidelijk wat onze huiskleur is: het warme, gele Casablanca. Gelukkig houden we deze kleur hetzelfde, dus we hoeven niet opnieuw onze muur te verven. Maar de andere kleuren van het icoon zijn nieuw in ons palet. Ze zijn niet alleen vrolijk, maar ook heel bruikbaar als accentkleuren op zowel lichte als donkere achtergronden, voor onze website en apps.

Volgens onze designer hebben deze kleuren zich bewezen: ze hebben niet alleen een hoge usability, maar zijn ook nog eens web-safe. Dankzij ons nieuwe palet aan hoofdkleuren met diverse tonen, kunnen we goed onderscheidende kleurvlakken maken voor onze toekomstige modules. Zowel in onze website als app, die qua interface steeds meer op elkaar zullen gaan lijken. Zoveel, dat Chainels uiteindelijk mobile-first zal worden.