Screen Shot 2018-02-04 at 16.42.42.png

Update Chainels: De gebruiker staat centraal!

Chainels-team | 1 year ago

Communities hebben vaak een complexe structuur. Ze bestaan in veel gevallen uit een groot aantal bedrijven, veel personen en een specifieke indeling met werkgroepen of deelgebieden. Combineer dit met de vele wisselingen die plaatsvinden en je zult begrijpen dat leden vaak niet precies weten hoe de community is opgebouwd. Dit terwijl het voor de samenwerking juist zo belangrijk is als je weet welk bedrijf er om de hoek zit, wie je buurman is en wie je moet bellen als je meer wilt weten over het aankomende evenement.
 
Ondanks dat de structuur van bedrijven, gebruikers en groepen al lang door het hele platform wordt gebruikt, ontbrak het nog een beetje aan één helder overzicht. Zeker met het toenemende aantal gebruikers per bedrijf en werkgroepen dat wordt aangemaakt, willen we juist dat het voor de eindgebruiker in één oogopslag duidelijk is hoe de community in elkaar zit. En daar hebben we de afgelopen maanden hard aan gewerkt.

De vernieuwde community pagina

Vóór de update was het alleen mogelijk om bedrijven op naam te zoeken via de zoekbalk op de community pagina. Gebruikers hadden geen duidelijk overzicht van de bedrijven of gebruikers in de community. Met de nieuwe community pagina is dat verleden tijd! De pagina fungeert nu als een bedrijvengids waarmee de vindbaarheid van bedrijven en gebruikers veel groter is geworden.
 
In het nieuwe overzicht worden alle bedrijven weergegeven op 'kaartjes' en zijn alle adres- en contactgegevens direct zichtbaar (indien de community deze mag zien). Via de zoekbalk en filterknop, kan iedereen snel een bedrijf of gebruiker vinden.

Welke werkgroepen maak jij zichtbaar?

Werkgroepen geven vorm aan de community en bestaan vaak uit leden die extra betrokken zijn. Voor andere leden is het belangrijk om te weten wat een werkgroep doet, wie er onderdeel van uitmaakt en hoe ze te bereiken zijn. Met dit in het achterhoofd kunnen community beheerders nu zelf instellen welke werkgroepen zichtbaar mogen zijn.

Daarnaast kan je de volgorde van weergave en de standaard afbeeldingen van de werkgroepen als communitybeheerder zelf wijzigen.

Meer opties en zichtbaarheid voor gebruikers

Om Chainels nog beter te laten werken, zijn we steeds meer gefocust op de rol die een gebruiker heeft in het platform. Functionaliteiten zullen vaker afhankelijk zijn van de rol die een gebruiker heeft en meer gericht op een groter aantal gebruikers per bedrijf. Om deze reden hebben we er voor gezorgd dat je als gebruiker beter zichtbaar bent. We hebben naast het bedrijfsprofiel nu ook een persoonlijk profiel toegevoegd, waar je meer informatie over jezelf kwijt kan. Elke keer als een gebruiker een actie uitvoert kun je via de foto zien wie hij of zij is. In de toekomst gaan we gebruikers steeds meer stimuleren om naast hun bedrijfsgegevens ook hun persoonlijke gegevens up to date te houden.
 
Vriendelijke groet,
 
Het Chainels team.