photo_2018-03-28_13-51-17.jpg

Wie vraagt krijgt antwoord

Chainels-team | 1 year ago

Hopelijk kunnen we onze gebruikers verblijden met een nieuw type bericht: de Enquête! Deze vervangt de Vraag, al kun je via de enquête nog steeds op de vertrouwde manier een (meerkeuze)vraag stellen. Het verschil is nu dat je ineens meerdere vragen achter elkaar kunt stellen en dat er nieuwe type vragen zijn toegevoegd. Vraag je community naar hun mening, beoordeling of specifieke bestanden. Zo voelen deelnemers zich meer betrokken bij de beslissingen die door het community management worden genomen én kunnen de managers hun werkzaamheden beter evalueren.

Wat wil je vragen?

In je enquête kan je verschillende type vragen stellen. Wil je een sterrenwaardering voor je services? Of zou je graag foto's willen ontvangen van het laatste evenement? Je kunt tussen de volgende type vragen kiezen:

  • Meerkeuze (één antwoord): je geeft meerdere mogelijke antwoorden, waarvan deelnemers één moeten kiezen.

  • Meerkeuze (meerdere antwoorden): je geeft meerdere mogelijke antwoorden, waarvan deelnemers er een of meerdere kunnen selecteren.

  • Open vraag: je geeft deelnemers de ruimte om hun eigen antwoord te verzinnen en in het tekstvak in te voeren.

  • Bestand upload verzoek: je vraagt deelnemers om een of meerdere bestanden te uploaden. Deze bestanden kan je op de Bestanden pagina terugvinden, waar ze automatisch in een aparte map per vraag worden geplaatst.

  • Beoordeling: vraag gebruikers om bepaalde onderwerpen een beoordeling tussen een en vijf sterren te geven.

Van wie wil je antwoord?

Je kunt kiezen of je enquête gericht is aan bedrijven of aan personen. Richt je het aan bedrijven, dan kan van ieder bedrijf één persoon antwoorden. Wil je dat iedereen zijn mening kan geven? Kies er dan voor je enquête aan individuele gebruikers te richten.

Wie mag de resultaten zien?

Vaak is het handig als iedereen binnen je community de resultaten van je enquête kan zien. Maar soms wil je dingen vragen die je liever niet met iedereen deelt. In dat laatste geval kan je ervoor kiezen de resultaten privé te maken, zodat alleen mensen van jouw eigen bedrijf en het community beheer de resultaten kunnen zien. Je kunt er altijd nog voor kiezen de resultaten, die zowel op de website als in de app zichtbaar zijn, later alsnog openbaar te maken.

Er komt een einde aan..!

Je kunt van tevoren een sluitingsdatum instellen, zodat iedereen ziet hoe lang ze nog hebben om hun mening te geven. Of je kunt je enquête per direct sluiten via het tandwieltje rechtsboven.