Knipsel.JPG

Dag Dienstverleners!

Chainels-team | 1 year ago

De meeste community managers zullen niet beter weten dan dat de community is onderverdeeld in ondernemers en dienstverleners. Zo zijn er aparte management tabellen voor Ondernemers en Dienstverleners en worden op de Community pagina alleen ondernemers op de kaart getoond. Dit onderscheid blijkt inmiddels niet (meer) aan te sluiten op de situatie van veel van onze communities. En daarom verdwijnt dit onderscheid binnenkort, waardoor ons platform nog beter kan aansluiten op de structuur en terminologie van jouw community.
 

Bedrijven

Na vele discussies binnen kantoor zijn we tot de conclusie gekomen dat er geen termen te vinden zijn die perfect aansluiten op iedere situatie binnen elke Chainels community. Maar aangezien een Bedrijf zowel een winkel, restaurant, hotel, adviesbureau als consultancykantoor kan zijn, wordt deze term vanaf nu gebruikt voor de voormalige Ondernemers en Dienstverleners. Bovendien is een Bedrijf duidelijk iets anders dan een Gebruiker, een mens van vlees en bloed die ooit een uitnodiging heeft ontvangen om deel te nemen aan Chainels.
 

De Ledenpagina

We laten graag zien welke bedrijven en gebruikers lid zijn van de community. Daarom wordt de huidige Community pagina omgedoopt tot Leden pagina én kan je nu ook in de app zien uit welke Bedrijven, Gebruikers en Groepen jouw community bestaat. Community managers kunnen op de Ledenpagina instellen welke groepen zichtbaar zijn, zoals het bestuur, veiligheid en horeca.
 

Wat nu?

Er komt maar één management tabel, waarin alle Bedrijven worden weergegeven. De oplettende kijker heeft al opgemerkt dat alle bedrijven al een tijdje zijn ingedeeld in de groep Ondernemers of Dienstverleners. Wil je dus straks weer je dienstverleners terugvinden? Selecteer dan de groep Dienstverleners. Past de term dienstverleners niet goed binnen jouw community? Dan kan je de naam van de groep aanpassen - of de hele groep verwijderen. Wil je een bedrijf aan een (of meerdere) groep(en) toevoegen? Dan kan dit vanaf nu ook eenvoudig via het tandwieltje rechts in de management tabel.

Op zowel website als app worden op de Leden pagina de favoriete groepen worden getoond en kan je gemakkelijk kunt kiezen of je Bedrijven of Gebruikers wilt weergeven. De kaart op de webversie laat nu standaard alle bedrijven uit de groep Ondernemers zien, maar de community manager kan dit wijzigen. Via het tandwieltje boven de kaart kunnen je een of meerdere groepen worden geselecteerd. De kaart zal een heel ander beeld geven als bijvoorbeeld de groep Detailhandel is geselecteerd, dan wanneer Vastgoedeigenaren worden weergegeven.