Wijzigingen opgeslagen

Er is een fout opgetreden

Algemene structuur Chainels

Chainels is een zakelijk communicatieplatform voor winkelgebieden. Het is mogelijk om zowel via de website als de Android of iOS app deel te nemen. Daarnaast kunnen berichten en notificaties per e-mail naar de gebruikers worden gestuurd.

Community

Elk gebied heeft zijn eigen afgesloten community met alle betrokken ondernemers en dienstverleners. Een community wordt beheerd door een community beheerder die deelnemers kan toevoegen of verwijderen. Alle deelnemers hebben toegang tot de volgende pagina’s: profiel, berichten, meldingen, bestanden en eventueel aanvullende modules. De community beheerder heeft daarnaast ook toegang tot de management-, statistiek- en gebruikerspagina.

Organisaties

Een community bestaat uit organisaties (ondernemers en dienstverleners). Bij elke organisatie kunnen meerdere gebruikers zijn aangesloten, ieder met een eigen account (e-mailadres en wachtwoord). Het is mogelijk dat een gebruiker bij meerdere organisaties is aangesloten en voor een organisatie is het mogelijk om aan meerdere communities deel te nemen. Elke organisatie heeft zijn eigen bedrijfsprofiel met informatie voor zowel interne als externe doeleinden.

Gebruikers

Een gebruiker kan namens zijn of haar organisatie berichten schrijven naar de gehele community of een deel daarvan, reageren op berichten of een stem uitbrengen. Elke gebruiker ontvangt notificaties bij bepaalde gebeurtenissen op het platform via e-mail en/of via de app. Deze notificaties zijn naar eigen voorkeur in te stellen. Zo kan het bijvoorbeeld wenselijk zijn om minder e-mail te ontvangen als de app vaak wordt gebruikt. Een gebruiker heeft persoonlijke instellingen zoals naam, e-mail, wachtwoord, systeemtaal en notificaties en bedrijfsafhankelijke instellingen zoals functie, zichtbaarheid en bevoegdheid.

Werkgroepen en verzendlijsten

In sommige gevallen is het wenselijk om een bericht te versturen naar een deel van de community. Een beheerder kan dan een werkgroep aanmaken met een selectie van de organisaties die in de community zitten. De community beheerder en de organisaties die in deze werkgroep zitten, kunnen elkaar aanschrijven zonder dat de rest van de community dit ziet. Er kan ook voor gekozen worden om de groep enkel als een verzendlijst in te zetten. In dit geval ontvangen de organisaties de berichten van de community beheerder, maar kunnen zij zelf geen berichten naar elkaar schrijven. Werkgroepen zijn altijd op organisatie niveau, dat wil zeggen dat alle gebruikers van deelnemende organisaties toegang hebben tot de berichten die aan de werkgroep gericht zijn.

Externe relaties

Er kunnen partijen betrokken zijn bij het gebied, die geen deelnemer zijn van de community. Toch kan het wenselijk zijn dat deze stakeholders met enige regelmaat geïnformeerd worden. Met de nieuwsbriefmodule kan de beheerder een selectie maken van alle berichten die in de community zijn gedeeld. Vervolgens worden deze berichten gebundeld en via e-mail naar een lijst van relaties gestuurd.

Datakoppeling

De Chainels API maakt het mogelijk om actuele winkelinformatie van de Chainels database door te zetten naar andere producten zoals websites, apps en digitale schermen. Als een ondernemer zijn openingstijden op Chainels aanpast, wordt deze wijziging automatisch op de website doorgevoerd. Omdat zowel de community beheerder als iedere individuele organisatie zijn gegevens in Chainels kan aanpassen, is het eenvoudig om de website up-to-date te houden.

Meerdere communities

Mocht een deel van de community apart verenigd zijn en meer willen dan alleen berichten met elkaar delen in een werkgroep, dan is het mogelijk om een extra community toe te voegen. Deze community hangt als het ware onder de overkoepelende community en heeft zijn eigen beheer. Organisaties die in twee communities zitten kunnen zowel in het webplatform als in de app eenvoudig tussen de twee communities wisselen.