Chainels
The Retailer Platform

Technologie

Ons platform is gebouwd met een zelf ontwikkeld PHP framework. De eerste conceptversie is in samenwerking met de Technische Universiteit Delft geïmplementeerd. Sindsdien wordt Chainels continu doorontwikkeld op basis van de ontvangen feedback en nieuwe technologische ontwikkelingen. Hieronder vind je meer informatie over onze website en app.

while( inOffice ) {
    if( empty( coffee ) ) return new Coffee();
    sleep( 1000 );
} 

Compatibiliteit & cross platform

Er zijn veel verschillende apparaten op de markt en de gebruiker heeft vaak een vrije keuze in de software. Smartphones en tablets zijn niet meer weg te denken, maar verouderde systemen worden ook nog steeds actief gebruikt. Chainels is te gebruiken op alle bekende browsers (Chrome, Firefox, Safari en Internet Explorer) en besturingssystemen (Windows, Mac OS X, iOS en Android).

User interface & gebruikerservaring

Het User Interface (UI) van de website is responsive, waardoor het op verschillende schermformaten goed functioneert. Een gemiddelde internetgebruiker kan direct overweg met het platform. Bovendien is er gekozen voor een licht en flat design dat professioneel en rustig oogt. Iedere actie is voorzien van feedback, zodat de gebruiker goed ervaart wat er gebeurt. Het UI is multi-language (Nederlands en Engels), de gebruiker heeft zelf in de hand wat het best werkt. zou vervangen door: beschikbaar in het Nederlands en Engels, dat op gebruikersniveau kan worden ingesteld. Met de uitgebreide instellingen kan iedere gebruiker zelf regelen hoeveel e-mails en push-notificaties binnenkomen bij verschillende acties. De feedback van gebruikers wordt gewaardeerd, op basis hiervan verbeteren wij continu ons systeem. Benieuwd naar de laatste updates? Check het blog of schrijf je in voor onze nieuwsbrief via de contact pagina.

Performance & serverinfrastructuur

De website en app van Chainels werken snel, door de schaalbare serverstructuur. Bij veel bezoekers (traffic) kunnen er eenvoudig meer servers (capaciteit) worden toegevoegd, zonder dat de bezoekers dit merken. Om geen data kwijt te raken wordt het opgeslagen op diverse servers (redundantie) en worden er frequent back-ups gemaakt. De laadtijd van de site en app wordt geoptimaliseerd door o.a. caching, compressie en asynchrone processen.

API (de koppeling met systemen van derden)

Samenwerken is belangrijk, daarom is er een API van het platform. Dit betekent dat derden met toestemming van de gebruiker informatie kunnen ophalen en synchroniseren. Concreet betekent dit dat consumentenwebsites, digitale informatieborden en CRM-systemen gevoed kunnen worden met informatie van Chainels. Veel websites draaien op WordPress. Om het deze developers eenvoudiger te maken, hebben we hiervoor een speciale plug-in ontwikkeld. De documentatie met voorbeelden zijn te vinden op de developers pagina.

Security & privacy

Wij nemen de privacy van onze gebruikers serieus. De informatie die wij aanbieden is conform richtlijnen van het College Bescherming Persoonsgegevens. Data staat binnen de EU opgeslagen en is beschermd volgens Europese privacyrichtlijnen. Chainels wordt regelmatig geüpdatet en draait altijd op de laatste stabiele techniek. De hele website is voorzien van een beveiligde verbinding en de wachtwoorden zijn sterk versleuteld. Tot slot wordt alles gelogd en gemonitord, waardoor misbruik snel kan worden getraceerd.